Biohiili kasvualustaan

Parantaa kasvien kasvua

Pidentää kasteluväliä

Vähentää lannoitusta

Pajupojat valmistaa biohiiltä, joka sopii lähes kaikille kasvualustoille ja kasveille. Biohiili parantaa kasvien kasvua, sillä se sitoo vettä ja ravinteita, joita kasvit voivat hyödyntää, ja pitää maaperän kuohkeana. Biohiili myös parantaa mikrobitoimintaa kasvualustassa. Sepelin kanssa käytettynä se pidentää kasteluväliä ja vähentää rikkaruohojen kasvua. Biohiili + sepeli -kasvualustoissa puut, pensaat ja perennat kasvavat erinomaisesti.

Matalaravinteiset hule- ja suotovedet voidaan ohjata biohiili + sepeli -kasvualustaan, jossa ne korvaavat mullan ja turpeen. Esimerkiksi Tukholman kaupunki käyttää sepeli + biohiili -kasvualustoja ja on luopunut turpeen ja mullan käytöstä. Päätöksen taustalla oli biohiilen tarjoama hajautetun hulevesien puhdistuksen ja viherrakentamisen yhdistäminen.

Biohiiltä käytettäessä kustannussäästöjä syntyy mm.

  • kasvualustan huoltovapaudesta
  • jätevesiverkostojen rakentamisessa ja vesien käsittelykustannuksissa

Myynti

Pajupojat myy biohiiltä 1 m3 suursäkeissä. Tällä hetkellä myynnissä oleva biohiili on seulottua ja käsittelemätöntä, raekoot ovat 0–10, 0–20 ja 0–30 mm. Lähetä tarjouspyyntösi tai tilauksesi osoitteeseen tarjoukset@pajupojat.fi.

Kuluttajapakkauksia myyvät hyvin varustetut puutarhamyymälät.

Kaupunkiympäristössä kasvuongelmien taustalla ovat usein tiivis maaperä, pieni ilmatila, huono juuristohengitys, veden, hapen ja ravinteiden pidätys ja puute, heikko mikrobitoiminta sekä juuristotaudit. Biohiilestä on hyötyä, jos kaupunkipuut kärsivät huonosta kaasujen vaihdosta, kun tiiviit ja läpäisemättömät pintarakenteet estävät hapen ja hiilidioksidin vaihtoa. Biohiili on ratkaisu myös, jos läpäisemättömien pintojen ympäröimät kaupunkipuut kärsivät veden puutteesta, kun sadevesi johdetaan juuriston sijaan hulevesikaivoihin ja putkia pitkin pois. Biohiiltä voidaan käyttää myös puiden ensihoitoon tekemällä hengitysreikiä ja täyttämällä ne biohiilellä, sepelillä ja ravinteilla.