Kumppaniksi?

Etsimme verkostoomme uusia kumppaneita: kumppanuusyrittäjiä, sopimustuottajia, maanvuokraajia ja urakoitsijoita. Myymme myös pajun lisäysmateriaalia.

Kumppanuusyrittäjäksi?

Pajupoika-verkosto perustuu alueellisiin Kumppanuusyrittäjiin. Omalla alueellaan Pajupoika viljelee itse pajua, ainakin jossain mittakaavassa, jotta hänellä on selkeä tuotanto-osaaminen. Hän on omalla alueellaan esimerkki, joka omalla ammattimaisella toiminnallaan kannustaa muitakin pajutuotantoon. Kumppanuusyrittäjän pajuansainta tulee omasta biomassatuotannosta, PUHDISTAMO- ja KASVATTAMO-konseptien myynnistä, urakoinneista ja vuosihuolloista.

Kumppanuusyrittäjyys on osa-aikainen liiketoiminta. Istutukset tehdään keväällä, samoin lannoitukset. Muut urakoinnit tehdään joko syksyllä tai kevättalvella. Pajupoikana toimiminen sopii maataloutta ja turveyrittäjyyttä tukevaksi liiketoiminnaksi.

Koulutamme Kumppanuusyrittäjän pajutuotannon asiantuntijaksi, joka voi hakeutua NEUVO 2020 -rekisteriin pajun kasvatuksen asiantuntijaksi. Muutaman vuoden päästä muodostamme kansainvälisen WillowPartners-ryhmän.

Jos lähelläsi on iso ravinnetuottaja, sinulla on vapaata maapohjaa (turvetuotannosta vapautuva alue, ei-tukikelpoisia peltoja), 200 hv traktori, positiivista yrittäjäasennetta, halu kehittyä ja ansaita rahaa, ota yhteyttä.

Sopimustuottajaksi?

Pajupojat-Sopimustuotannossa viljelijä tuottaa pajua omistamillaan maapohjilla Pajupojat Oy:lle.

Sopimustuotanto soveltuu maanomistajalle ja maanviljelijälle, jolla on erityisesti ei-tukikelpoisia maapohjia (turvetuotannosta vapautuneet maapohjat), omat koneet ja laitteet eri viljelytehtäviin ja tietenkin viljelyosaamista. Tuotannossa käytettäviä erikoiskoneita ovat vain istutuskone ja sadonkorjuussa käytettävät erikoiskoneet.

Kaikki tuet, edut ja lisämaksut lisäävät tuotannon kannattavuutta. Erityisesti alueilla, joilla lannanlevitysalat ovat maatalouden rajoittava tekijä, pajujen viljely on erityisen kannattavaa.

Pajuun liittyvät työt on mahdollista ostaa paikalliselta Pajupoika-Kumppanuusyrittäjältä tai muulta paikalliselta urakoitsijalta.

Maanvuokraajaksi?

Palveluistamme maanvuokraus on maanomistajalle helpoin ja vaivattomin vaihtoehto. Maanvuokraussopimus tehdään 15–20 vuodeksi, vuokra maksetaan vuosittain. Me hoidamme viljelyohjelmamme mukaisesti pajutuotannon maanomistajan mailla. Salaojat eivät mene tukkoon, raskasmetalleja ei levitetä pelloille, kasvusto poistetaan sopimuskauden päättyessä kunnostusjyrsimellä. Maapohja paranee, koska uusiutuva juuristo lisää hiilen määrää maaperässä.

Olemme kiinnostuneita vuokraamaan suurempia tukioikeudellisia tai ei-tukioikeudellisia aluekokonaisuuksia. Ota yhteyttä.

Urakoitsijaksi?

Eri työvaiheissa tarvitsemme eri paikkakunnille konekalustoa ja osaavia kuskeja. 200 hv traktorit levikepyörillä, levityskärrit, jyrsimet, hakeautot, hakettimet… Lähetä yhteystietosi.

Istutus tehdään Pajupojat Oy:n 4-rivisellä Egedahl-istutuskoneella.

 

Tarvitsetko lisäysmateriaalia?

Myymme kotimaisia ja ruotsalaisia pajulajikkeiden lisäysmateriaaleja.

Ruotsalaiset lisenssilajikkeet:

  • Koneistutettavat versot, 2–2,5 m pitkiä 1. vuoden versoja. Pakkaus 3000–3500 m, riittoisuus 1,3–1,5 ha:lle, kun laskennallinen istutustiheys on 12 800 kpl / ha. Koneistutuksessa nettoistutusala on 85–90 % lohkon koosta riippuen (päisteiden ja ojien vaikutus).
  • Käsinistutettavat 18 cm tikut, 1 200 kpl / ltk
  • Hinnat määrän ja sopimustyypin mukaan
  • Lajikkeina Inger, Tordis, Tora, Klara

Kotimainen JYSKY, rajattu saatavuus

  • Koneistutettavat versot, 1,5–2,5 m pitkiä 1. vuoden versoja. 500 verson erissä
  • Käsinistutettavat 20 cm tikut, 100–150 kpl / ltk
  • Hinnat määrän ja sopimustyypin mukaan

Kotimainen Sibirica, rajattu saatavuus

  • Kotimainen vannepaju

Kotimainen salisiini-kanta

  • Matalampi kuin ruotsalaiset mutta saattaa olla vielä jossakin vaiheessa hyvin arvokas